fbpx

Vakantie is zo’n moment van Reset Your Preset

Lekker in het moment leven,  minder in je hoofd bezig zijn en verplichtingen loslaten. Toegegeven aan vermoeidheid,  tijd om bij te komen, leuke dingen doen en nieuwe energie opbouwen. Fijn toch?

Velen willen dit gevoel vasthouden. Totdat de eerste werkweek er weer opzit en alles weer volgens het oude liedje gaat….

In het verleden werkte ik van weekend, naar weekend en van vakantie, naar vakantie. Dit waren immers de momenten van ontspanning. Op deze manier was ik tijdens mijn werk behoorlijk in onbalans, wat ook grote invloed had op mijn privéleven.

Hoe komt dat toch dat er van die momenten zijn in het leven, dat we het anders willen aanpakken, maar steeds weer op hetzelfde geijkte pad uitkomen?

Onze momenten van bezinning zijn vaak tijdens vakanties, bij de goede voornemens rond oud en nieuw en rondom heftige gebeurtenissen,  zoals ziekte en overlijden. Bij mij maakte uiteindelijk een burn-out duidelijk dat het anders moest en kon…

Met de kennis van nu, wou ik dat ik eerder naar mijzelf had kunnen luisteren, omdat een burn-out  toch wel sporen na laat. Littekens. En ja natuurlijk was mijn baan van grote invloed op mijn burn-out. Hoge werkdruk,  stressvolle werksfeer en een verantwoordelijke functie.

Maar toegegeven… toch ook het aard van het beestje. Mijn aandeel in het slopen van mijzelf. Het toestaan dat werk en andere verplichtingen, boven mijn welzijn en gezondheid ging.

Toch blijft mijn aard veel van het zelfde. Heb ik dan niets geleerd? Zeker wel! Het geijkte pad is een dik ingesleten spoor waar je zo weer in zit. De kunst is om bewust te zijn wanneer het dreigt en te leren hoe je op tijd kan bijsturen.  Leren signaleringen en acteren. En dit kan blijkbaar!

Ondanks dat ik veel  trainingen mag geven (mijn grote passie), waaronder de Stress-Less Training, moet ik nog elke dag bewust met mijn ‘aard van het beestje’ omgaan. Ook héél erg leuke dingen kosten energie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *