Over ons

Over ons

Over Reset Your Preset

In 2018 hebben wij Reset Your Preset opgericht. Vanuit de praktijk hebben we allebei situaties meegemaakt waarbij mentale- en fysieke zelfverdediging noodzakelijk was. 

In sectoren zoals de zorg en het onderwijs spelen mentale- en fysieke zelfverdediging een steeds grotere rol. Jongeren met een wapen op zak, scheldpartijen aan de telefoon en agressie richting zorgverleners, maar ook een te hoge werkdruk en een veeleisend werkveld. Dit is aan de orde van de dag en een groter probleem dan we allemaal denken.

‘Be the change you want to see’

Hier moet verandering in komen. Met dit in ons achterhoofd besloten we om veel tijd te besteden aan het verbeteren van onze vaardigheden in weerbaarheidstechnieken, agressieregulatie en (de-escalerende) communicatie. Hierna hebben we trainingen ontwikkeld om dit groeiende probleem te kunnen tackelen.

Tijdens onze trainingen leren we mensen om te gaan met grensoverschrijdend gedrag en andere lastige situaties op de werkvloer. Met toepasbare oefeningen die altijd dicht bij de realiteit liggen. 

Als trainers hebben we uiteenlopende vaardigheden, die we goed weten te combineren tijdens praktische en nuttige lessen. Zo is Jelmer psycholoog en heeft Marcel ervaring als Krav Maga trainer en beiden hebben ze jarenlange ervaring in de zorg.

‘Iedereen in de zorg leren omgaan met grensoverschrijdend gedrag en andere lastige situaties’

Met behulp van onze trainingen willen we iedereen uit de zorg en het onderwijs leren om te gaan met grensoverschrijdend gedrag en andere lastige situaties op de werkvloer. Door ze weerbaarder te maken tegen deze vervelende, stressvolle situaties. 

Het resultaat? We streven naar plezierige trainingen in een veilige omgeving. Waarin we meer inzicht en bekwaamheid ontwikkelen bij zorgpersoneel, zodat ze zich beter staande kunnen houden tijdens stressvolle situaties. We benutten je kracht en we helpen je juist bij je valkuilen. We houden hierbij altijd rekening met persoonlijke grenzen. Plezier en veiligheid zijn namelijk net zo belangrijk als resultaat!