fbpx
Agressieregulatie voor jeugdprofessionals

Misschien heb je het wel eens meegemaakt. Tijdens je werk krijg je te maken met een agressief persoon. Je probeert diegene rustig te krijgen, maar weet niet zo goed wat je moet doen. Je eigen hartslag zit in je keel. Je probeert te kalmeren maar dat werkt juist averechts. Of misschien schrik je er zo van, dat je niet meer weet wat je moet doen.

Maar je vindt dat je wel wat moet doen… Jij bent de professional! Hoe zorg je er voor dat de boel niet escaleert? Hoe zorg je er voor dat iedereen (en jezelf) veilig is? Reset your Preset organiseert, samen met Subyt detachering,  een training ‘Agressieregulatie voor jeugdprofessionals’ waarin je op een praktische manier hiermee om leert gaan.

De training is speciaal ontwikkeld voor jeugdzorg, jeugdondersteuning en/of het onderwijs. Hoe ga je om met agressie, weerstand of grensoverschrijdend gedrag? Wat moet je doen? En misschien nog wel belangrijker: wat moet je vooral niet doen? De training richt zich op agressie vanuit jeugdigen en hun systeem.

Na het volgen van deze training ben je vaardiger in het herkennen, erkennen, signaleren en omgaan met agressief gedrag.

De training wordt gegeven door een psycholoog en een zelfverdedigingsinstructeur.

De training is SKJ (10,75 punten) en Registerplein (10 punten) geaccrediteerd!

Schrijf je hier in!

Maatregelen Covid-19

{Q} Beschrijving training

{A}

Je leert op een praktische manier effectief, adequaat en ethisch omgaan met agressie, weerstand en grensoverschrijdend gedrag vanuit jeugdigen en hun systeem. Je leert de verschillende typen agressie en bijbehorende subtypen te onderscheiden. Je leert agressie herkennen en leert hoe agressie lichamelijk en in het brein werkt.

Er wordt uitgebreid stilgestaan bij de verschillende fases die spelen bij agressief gedrag. Daarbij wordt vanuit verschillende modellen de agressie verklaard. Met diverse agressieregulatietechnieken ga je zelf in de praktijk ontdekken hoe dit werkt. Met praktijkvoorbeelden die aansluiten op het type agressie en de fase van het agressieve gedrag.

Je leert de-escalerend te handelen. Dit doen we door je bewust te maken van je houding en gedrag, maar ook door middel van effectieve gespreksvoeringstechnieken.

Confronteren of feedback geven op agressief gedrag kan ingewikkeld en lastig zijn. Je wilt namelijk alles behalve de situatie te laten escaleren. Je leert werken met een effectief feedback- en communicatiemodel, waar je professioneel met allerlei soorten weerstand om leert gaan.

Er wordt specifiek aandacht aan besteed voor het waarborgen van eigen veiligheid en veiligheid van anderen. Met praktische handvatten leer je de belangrijkste wetten en regels rondom het thema veiligheid in de (Jeugd)zorg/het onderwijs. Verder krijg je een beeld van de kansen, mogelijkheden en risico’s van fysieke zelfverdediging.

Tijdens de training is er uitgebreid aandacht voor de zogenaamde ‘time line’. Deze time line is van belang bij veiligheid en zelfverdediging. Deze time line is direct toepasbaar als het gaat om het voorkomen van incidenten.

Je leert ten slotte enkele eenvoudige zelfverdedigingstechnieken (beginnersniveau) toe te passen. Er is ruimte om verdere informatie te krijgen over hoe je jezelf hier eventueel verder in kan ontwikkelen.

De training wordt getoetst door middel van een kort examen. Het gaat hierbij om 8 meerkeuzevragen, 2 open vragen. Daarnaast wordt het toepassen van vaardigheden bij een uitgespeelde praktijkcasus uit het werkveld getoetst.

{Q} Leerdoelen

{A}

Na het volgen van de training ben je in staat om:

{Q}

Toepassing jeugd- en gezinsprofessional

{A}

Na het volgen van deze training ben je vaardiger in het herkennen, erkennen en signaleren van agressief gedrag. Dit kan direct en indirect, gericht op mensen, spullen en zichzelf, instrumenteel, vanuit emotie/frustratie of vanuit psychopathologisch gedrag zijn. Je krijgt kennis van kansen, mogelijkheden en risico’s van zelfverdediging en wetgeving. Hierdoor word je bewust gemaakt en maak je vervolgens niet zomaar risicovolle keuzes.

Alle aangeleerde of aangeboden handvatten zijn direct toepasbaar in de praktijk, omdat deze uitvoerig binnen de case scenario’s, stress- en provocatieve drills zijn geoefend, die de werkelijke situaties zo dicht mogelijk benaderen. Je kunt na de training dus beter je eigen veiligheid waarborgen én de veiligheid van de mensen met wie ze werken. Je hebt meer kennis van je grenzen en een beter inzicht in de gangbare wetten/regels in de zorg.

Je wordt weerbaarder rondom agressieve gedragingen en kunnen daardoor een nog betere en veiligere bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de cliënten en hun systeem.

{Q} Data en locatie

{A}

Eerst volgende beschikbare training:

– 27-11-2020 in Groningen

{Q} Tijdsduur

{A}

Er zijn verplichte voorbereidingsopdrachten, voorafgaand aan de training. Deze opdrachten worden per mail verstuurd. De voorbereiding kost ongeveer 3 uur.

Een trainingsdag duurt 8 uur. Dit is inclusief lunch en pauzes.

{Q} Benodigdheden

{A}

Sportkleding en zaalschoenen. Voor (werk)materialen, koffie, thee en lunch wordt gezorgd.

{Q} Accreditatie

{A}

De opleiding is SKJ (10,75 punten) en Registerplein (10 punten) geaccrediteerd. Cursisten krijgen een certificaat en de punten worden digitaal toegekend via de betreffende platforms.

{Q} Investering

{A}

De training kost € 495,- per deelnemer.

{Q} Inschrijven

{A}

Schrijf je in!

Neem gerust contact op voor vragen.

{Q} Contact

{A}

Wil je meer weten over deze training of heb je andere vragen?

Stel ze via info@resetyourpreset.nl of bel 06-33610228.