fbpx

Training agressieregulatie

Met onze agressieregulatie training leer je beter en bewuster om te gaan met lastige situaties

Je bent niet de enige. Meer dan de helft van de mensen met een beroep in de zorg-of welzijn heeft vorig jaar één of meerdere keren te maken gehad met ongewenst gedrag. En in het onderwijs krijgt tenminste 1 op de 5 docenten te maken met fysieke of mentale agressie. 

Denk aan jongeren met een wapen op zak, scheldpartijen aan de telefoon, beledigingen, bedreigingen of zelfs gewelddadig gedrag. Als dat nog niet genoeg is, hebben beide sectoren ook te maken met een hoge werkdruk en een veeleisend werkveld.

 Tijdens onze agressieregulatie training leer je beter om te gaan met lastige situaties zodat je je beter staande kunt houden.

Weer met een vertrouwd gevoel aan het werk kunnen

Je staat niet alleen. Veel zorgprofessionals ervaren jaarlijks ongewenst gedrag op de werkvloer. Van verbale agressie tot fysieke confrontaties, de uitdagingen zijn divers en kunnen een zware tol eisen.

Daarnaast kampen veel zorginstellingen met een hoge werkdruk en veeleisende werkzaamheden. Onze training in agressieregulatie is ontworpen om je de vaardigheden te bieden die nodig zijn om effectief om te gaan met deze complexe situaties, waardoor je sterker in je schoenen staat.

Over onze agressieregulatie training

Het feit dat agressie en conflictsituaties de orde van de dag zijn, heeft effect op je prestaties op het werk. In het ergste geval kan dit zelfs tot verzuim leiden.

In deze training leren we je niet alleen om beter om te gaan met agressie en geweld, maar ook bewuster. Je leert aan de hand van agressieregulatie oefeningen en technieken hoe je lastige situaties effectief kunt de-escaleren. Hierdoor wordt je werk weer prettiger en veiliger.

Voorbeelden van dingen die kunt leren tijdens onze trainingen:

Een psychofysieke aanpak

Hoe ga je om met agressie, weerstand of grensoverschrijdend gedrag? Wat moet je doen? En misschien nog wel belangrijker: wat moet je vooral niet doen?

Deze agressieregulatie training richt zich op agressie vanuit jeugdigen en hun systeem. Je leert hoe je op een praktische manier effectief, adequaat en ethisch om kunt gaan met agressie, weerstand en grensoverschrijdend gedrag. Zodat je weer met een vertrouwd gevoel kunt werken.

Onze agressieregulatie training is psychofysiek. Dat betekent dat we psychologie combineren met fysieke oefeningen. In een veilige omgeving bootsen we situaties uit de praktijk na. Hierbij combineren zelfverdediging met stress simulatie, scenario training en provocatief toneel. Afhankelijk van de wens, maar altijd onder toeziend oog van een zelfverdediging instructeur en een psycholoog.

 

Incompany training

Wij bieden deze agressieregulatie training op maat en incompany aan. De training kan dus op eigen locatie gegeven worden. Kosten in overleg.

Geen geschikte ruimte? Dan zorgen wij voor een geschikte locatie in de buurt. Een ruimte is geschikt, wanneer er voldoende ruimte is voor fysieke oefeningen, rollenspellen en scenes van trainingsacteurs. Voor uitwijken naar een andere gewenste locatie en/of aanvullende wensen kunnen bijkomende kosten
in rekening worden gebracht.

Wil je de agressieregulatie training volgen voor accreditatiepunten?

De trainers: Jelmer & Marcel

Als trainers hebben we allebei uiteenlopende vaardigheden die we goed weten te combineren in praktische en nuttige lessen tijdens de training. Dit komt tot uiting in toepasbare, uitvoerbare oefeningen die dichtbij de realiteit liggen. Op deze manier krijg jij meer inzicht en bekwaamheid om jezelf staande te houden tijdens stressvolle situaties. 

Onze accreditaties