Burn-out preventie training

De man met de hamer

Hoe kun je effectief omgaan met de stress en hoge werkdruk in de zorg? Met behulp van een burn-out preventie training leer je jezelf of anderen te beschermen tegen een burn-out. 

Als je in de zorg of het onderwijs werkt, heb je nou eenmaal te maken met vervelende en stressvolle situaties. Je bent natuurlijk erg toegewijd aan je werk. Maar als je het moeilijk vindt om met lastige situaties en stress om te gaan, heeft dat invloed op je werk en je persoonlijke leven. 

Je kunt je leeg voelen en steeds minder energie hebben. Het lukt gewoon niet meer, ook al probeer je het vol te houden. Je voelt de schaamte en het gevoel van ‘falen’. Je collega’s in de steek laten. De stress en druk nemen toe. 

 

De gezonde verhouding tussen werkgeluk en werkdruk is volkomen verdwenen. Het balanceren van werk en privé wordt steeds lastiger. Even bijtanken of opladen zit er nog amper in. Het voelt iedere dag weer alsof je alle ballen de lucht in moet houden. 

Het voelt inmiddels meer als overleven dan leven. Totdat je opbrandt en een paar maanden thuis komt te zitten met een burn-out. 

In de meeste gevallen wordt er pas actie ondernomen wanneer het al te laat is. De uitval in de zorg en het onderwijs is hoog en dat heeft een flinke impact op de samenleving. Het leidt tot een sneeuwbaleffect, waardoor de druk op de zorg steeds verder toeneemt. Hier moet iets aan gedaan worden.

 

Neem met burn-out preventie de regie over je leven weer in eigen handen

Hoe kun je een dreigende burn-out voorkomen? Dat begint bij het herkennen van verschijnselen en oorzaken van een burn-out. Zo ervaar je meer rust. Je komt dichterbij jezelf en leert jezelf op een ander niveau kennen. Dit zorgt ervoor dat je veel beter je energie weet te bewaken en een veel beter inzicht krijgt in wat je wel en juist niet nodig hebt. 

Je bent weer helemaal in balans en hebt weer regie over je gedachten en emoties. Je weet weer verantwoordelijkheid te nemen en je bent beter in staat om je grenzen aan te geven. Je kunt weer vertrouwen op je intuïtie en weet die balans vast te houden. Dat voelt goed!

En het mooiste: je zit weer vol vitaliteit en barst van de energie om de dingen te doen die je graag wilt doen. Hierdoor kun je weer groeien en manifesteren. 

 

 

Burn-out, beter voorkomen dan genezen

Met behulp van een burn-out preventie training leer je jezelf of anderen te beschermen tegen een burn-out. Door in een eerder stadium signalen te herkennen is het mogelijk om een naderende burn-out te voorkomen.

Incompany training

Wij bieden deze burn-out preventie training ook incompany aan. De training kan op eigen locatie gegeven worden. Kosten in overleg.

Geen geschikte ruimte? Dan zorgen wij voor een geschikte locatie in de buurt. Een ruimte is geschikt, wanneer er voldoende ruimte is voor fysieke oefeningen, rollenspellen en scenes van trainingsacteurs.

Voor uitwijken naar een andere gewenste locatie en/of aanvullende wensen kunnen bijkomende kosten
in rekening worden gebracht.

Waarom kiezen voor onze aanpak?

Helaas hebben wij zelf ook een burn-out meegemaakt, maar gelukkig wel doorstaan. We zijn er zelfs sterker uitgekomen. Je kunt ons dus met recht ervaringsdeskundigen noemen. 

Als trainers hebben we uiteenlopende vaardigheden, die we goed weten te combineren tijdens praktische en nuttige lessen. Zo is Jelmer psycholoog en heeft Marcel ervaring als Krav Maga trainer. Daarnaast hebben we beiden jarenlange ervaring in de zorg.

Onze burn-out preventie training is psychofysiek. Dat houdt in dat we psychologie koppelen aan fysieke oefeningen. In een veilige omgeving bootsen we situaties uit de praktijk na. Hierbij combineren zelfverdediging met stress simulatie, scenario training en provocatief toneel. Afhankelijk van de wens, maar altijd onder toeziend oog van een zelfverdediging instructeur en een psycholoog. 

Wil je deze burn-out preventie training volgen voor accreditatiepunten?

De trainers: Marcel & Jelmer

Als trainers hebben we allebei uiteenlopende vaardigheden die we goed weten te combineren in praktische en nuttige lessen tijdens de training. Dit komt tot uiting in toepasbare, uitvoerbare oefeningen die dichtbij de realiteit liggen. Op deze manier krijg jij meer inzicht en bekwaamheid om jezelf staande te houden tijdens stressvolle situaties. 

Marcel is zelfverdediginginstructeur, docent weerbaarheid & agressieregulatie en begeleider. Jelmer is een psycholoog, docent weerbaarheid & agressieregulatie.