fbpx

Burn-out preventie training

De man met de hamer

In elke sector kan de combinatie van hoge werkdruk en stressvolle situaties leiden tot uitputting en burn-out. Een burn-out preventie training biedt de tools om jezelf en je team te wapenen tegen de negatieve effecten van deze druk.

Werkdruk en stress zijn niet uniek voor één sector; veel professionals voelen de impact ervan op hun welzijn en prestaties. Toewijding aan je werk is bewonderenswaardig, maar zonder de juiste strategieën om met stress om te gaan, kan dit leiden tot uitputting en een gevoel van overweldiging.

Het gevoel leeg te zijn, verminderde energie en het onvermogen om door te gaan ondanks je inspanningen, kunnen tekenen zijn van naderende burn-out. Dit gaat vaak gepaard met gevoelens van schaamte en het idee te falen, wat de stress alleen maar verhoogt.

Door te investeren in preventieve training, kun je deze cyclus doorbreken en een gezondere werkomgeving creëren voor iedereen.

De gezonde verhouding tussen werkgeluk en werkdruk is volkomen verdwenen. Het balanceren van werk en privé wordt steeds lastiger. Even bijtanken of opladen zit er nog amper in. Het voelt iedere dag weer alsof je alle ballen de lucht in moet houden. 

Het voelt inmiddels meer als overleven dan leven. Totdat je opbrandt en een paar maanden thuis komt te zitten met een burn-out. 


Vaak grijpen we in wanneer het probleem al ernstige vormen heeft aangenomen. Dit resulteert in een hoge uitval onder werknemers, wat niet alleen de bedrijfsvoering beïnvloedt, maar ook een bredere impact heeft op de maatschappij. Dit sneeuwbaleffect verhoogt de druk binnen elke organisatie, wat benadrukt hoe belangrijk het is om proactieve maatregelen te nemen.

Neem met burn-out preventie de regie over je leven weer in eigen handen

Hoe kun je een dreigende burn-out voorkomen? Dat begint bij het herkennen van verschijnselen en oorzaken van een burn-out. Zo ervaar je meer rust. Je komt dichterbij jezelf en leert jezelf op een ander niveau kennen. Dit zorgt ervoor dat je veel beter je energie weet te bewaken en een veel beter inzicht krijgt in wat je wel en juist niet nodig hebt. 

Je bent weer helemaal in balans en hebt weer regie over je gedachten en emoties. Je weet weer verantwoordelijkheid te nemen en je bent beter in staat om je grenzen aan te geven. Je kunt weer vertrouwen op je intuïtie en weet die balans vast te houden. Dat voelt goed!

En het mooiste: je zit weer vol vitaliteit en barst van de energie om de dingen te doen die je graag wilt doen. Hierdoor kun je weer groeien en manifesteren. 

 

 

Burn-out, beter voorkomen dan genezen

Met behulp van een burn-out preventie training leer je jezelf of anderen te beschermen tegen een burn-out. Door in een eerder stadium signalen te herkennen is het mogelijk om een naderende burn-out te voorkomen.

Incompany training

Wij bieden deze burn-out preventie training ook incompany aan. De training kan op eigen locatie gegeven worden. Kosten in overleg.

Geen geschikte ruimte? Dan zorgen wij voor een geschikte locatie in de buurt. Een ruimte is geschikt, wanneer er voldoende ruimte is voor fysieke oefeningen, rollenspellen en scenes van trainingsacteurs.

Voor uitwijken naar een andere gewenste locatie en/of aanvullende wensen kunnen bijkomende kosten
in rekening worden gebracht.

Waarom kiezen voor onze aanpak?

Helaas hebben wij zelf ook een burn-out meegemaakt, maar gelukkig wel doorstaan. We zijn er zelfs sterker uitgekomen. Je kunt ons dus met recht ervaringsdeskundigen noemen. 

Als trainers hebben we uiteenlopende vaardigheden, die we goed weten te combineren tijdens praktische en nuttige lessen. Zo is Jelmer psycholoog en heeft Marcel ervaring als Krav Maga trainer. Daarnaast hebben we beiden jarenlange ervaring in de zorg.

Onze burn-out preventie training is psychofysiek. Dat houdt in dat we psychologie koppelen aan fysieke oefeningen. In een veilige omgeving bootsen we situaties uit de praktijk na. Hierbij combineren zelfverdediging met stress simulatie, scenario training en provocatief toneel. Afhankelijk van de wens, maar altijd onder toeziend oog van een zelfverdediging instructeur en een psycholoog. 

Wil je deze burn-out preventie training volgen voor accreditatiepunten?

De trainers: Marcel & Jelmer

Als trainers hebben we allebei uiteenlopende vaardigheden die we goed weten te combineren in praktische en nuttige lessen tijdens de training. Dit komt tot uiting in toepasbare, uitvoerbare oefeningen die dichtbij de realiteit liggen. Op deze manier krijg jij meer inzicht en bekwaamheid om jezelf staande te houden tijdens stressvolle situaties. 

Marcel is zelfverdediginginstructeur, docent weerbaarheid & agressieregulatie en begeleider. Jelmer is een psycholoog, docent weerbaarheid & agressieregulatie.

Onze accreditaties