fbpx

Burn-out preventie voor zorgprofessionals

Burn-out, beter voorkomen dan genezen

Hoe kun je effectief omgaan met de stress en hoge werkdruk in de zorg? Met behulp van een burn-out preventie training leer je jezelf of anderen te beschermen tegen een burn-out. 

Door in een eerder stadium signalen te herkennen is het mogelijk om een naderende burn-out te voorkomen.

De man met de hamer

Als je in de zorg of het onderwijs werkt, heb je nou eenmaal te maken met vervelende en stressvolle situaties. Je bent natuurlijk erg toegewijd aan je werk. Maar als je het moeilijk vindt om met lastige situaties en stress om te gaan, heeft dat invloed op je werk en je persoonlijke leven. 

Je kunt je leeg voelen en steeds minder energie hebben. Het lukt gewoon niet meer, ook al probeer je het vol te houden. Je voelt de schaamte en het gevoel van ‘falen’. Je collega’s in de steek laten. De stress en druk nemen toe.

De gezonde verhouding tussen werkgeluk en werkdruk is volkomen verdwenen. Het balanceren van werk en privé wordt steeds lastiger. Even bijtanken of opladen zit er nog amper in. Het voelt iedere dag weer alsof je alle ballen de lucht in moet houden. 

Het voelt inmiddels meer als overleven dan leven. Totdat je opbrandt en een paar maanden thuis komt te zitten met een burn-out. 

In de meeste gevallen wordt er pas actie ondernomen wanneer het al te laat is. De uitval in de zorg en het onderwijs is hoog en dat heeft een flinke impact op de samenleving. Het leidt tot een sneeuwbaleffect, waardoor de druk op de zorg steeds verder toeneemt. Hier moet iets aan gedaan worden.

 

Over onze burn-out preventie training

Bij deze meerdaagse (8 dagen) training leer je alle ins en outs rondom een burn-out. De training richt zich op de verschillende criteria. Waaronder het ontstaan, het verloop, de risicofactoren en vooral het intensieve proces van herstel na een burn-out. Door het volgen van de training leer je een burn-out bij jezelf en anderen te voorkomen, dan wel effectief van een burn-out te herstellen. 

Met behulp van 15 themagerichte trainingen, verdeeld over acht dagen, komen de belangrijkste thema’s met betrekking tot burn-outs aan de orde. De trainingen zijn psychofysiek. Het heeft zowel theoretische elementen als een breed scala aan bewegingsgerichte onderdelen.

In 8 stappen de rust terugvinden:

Het is ook mogelijk om deze training in losse delen te boeken. Je hoeft dus niet alle 8 dagen aanwezig te zijn. Dit heeft wel invloed op het aantal accreditatiepunten.

Fysieke en mentale zelfverdediging

Er wordt binnen iedere thema-les een les fysieke zelfverdediging gegeven. Deze lessen volgen de principes van het zelfverdedigings-systeem Krav Maga. Dit vullen we aan met algemene technieken om mentale en fysieke weerbaarheid te vergroten.

Waarom kiezen voor onze aanpak?

Helaas hebben wij zelf ook een burn-out meegemaakt, maar gelukkig wel doorstaan. We zijn er zelfs sterker uitgekomen. Je kunt ons dus met recht ervaringsdeskundigen noemen. 

Als trainers hebben we uiteenlopende vaardigheden, die we goed weten te combineren tijdens praktische en nuttige lessen. Zo is Jelmer psycholoog en heeft Marcel ervaring als Krav Maga trainer. Daarnaast hebben we beiden jarenlange ervaring in de zorg.

Neem met burn-out preventie de regie over je leven weer in eigen handen

Hoe kun je een burn-out voorkomen? Dat begint bij het herkennen van verschijnselen en oorzaken van een burn-out. Zo ervaar je meer rust. Je komt dichterbij jezelf en leert jezelf op een ander niveau kennen. Dit zorgt ervoor dat je veel beter je energie weet te bewaken en een veel beter inzicht krijgt in wat je wel en juist niet nodig hebt. 

Je bent weer helemaal in balans en hebt weer regie over je gedachten en emoties. Je weet weer verantwoordelijkheid te nemen en je bent beter in staat om je grenzen aan te geven. Je kunt weer vertrouwen op je intuïtie en weet die balans vast te houden. Dat voelt goed!

En het mooiste: je zit weer vol vitaliteit en barst van de energie om de dingen te doen die je graag wilt doen. Hierdoor kun je weer groeien en manifesteren. 

 

 

De eerstvolgende burn-out preventie training vindt plaats op: nader te bepalen

Voor wie?

Tijdsinvestering

Kosten

De investering voor deze volledige training is € 2.495. Dit is inclusief:

Locatie & benodigdheden

Incompany training

Wij bieden deze burn-out preventie training ook incompany aan. De training kan dan op eigen locatie gegeven worden. Kosten in overleg.

Geen geschikte ruimte? Dan zorgen wij voor een geschikte locatie in de buurt. Voor uitwijken naar een andere gewenste locatie en/of aanvullende wensen kunnen bijkomende kosten
in rekening worden gebracht.

Aanmelden & meer informatie

Wil je je aanmelden voor deze training? Druk dan op de knop hieronder en schrijf je in.

Wil je meer informatie? Druk op onderstaande knop voor uitgebreide informatie over deze training

De trainers: Marcel & Jelmer

Als trainers hebben we allebei uiteenlopende vaardigheden die we goed weten te combineren in praktische en nuttige lessen tijdens de training. Dit komt tot uiting in toepasbare, uitvoerbare oefeningen die dichtbij de realiteit liggen. Op deze manier krijg jij meer inzicht en bekwaamheid om jezelf staande te houden tijdens stressvolle situaties. 

Marcel is zelfverdediginginstructeur, docent weerbaarheid & agressieregulatie en begeleider. Jelmer is een psycholoog, docent weerbaarheid & agressieregulatie.