fbpx

Een teambuilding activiteit die wél werkt

Teambuilding

Veel bedrijven kiezen ervoor om gezamenlijk een vlot te bouwen of te gaan bowlen of lasergamen. Daarna sluiten ze de dag af met een gezellig hapje en drankje. Dat noemen ze dan ‘teambuilding’. 

Maar levert deze vorm van teambuilding ook echt het gewenste effect op? Wij vinden van niet. Waarom? Omdat wat er tijdens deze teambuilding activiteiten gebeurt, maar weinig te maken heeft met wat er daadwerkelijk gebeurt op het werk. En nee, het is niet eenvoudig om die directe vertaalslag te maken.

Hoe maken wij die vertaalslag dan wel?

Wij geven psychofysieke teambuilding trainingen met als achterliggend doel om de onderlinge verbinding als team te versterken en reflectie centraal te stellen. Tegelijkertijd streven we ernaar om de veiligheid en het vertrouwen binnen het team te vergroten. En de communicatie op gang te brengen omtrent gevoelige thema’s die er spelen.

‘Dat klinkt als veel praten’. Geen zorgen, bij een teambuilding activiteit van Reset Your Preset gaan we veel verder dan alleen met elkaar in gesprek. We gaan ook ervaren door te doen, door toepasbare oefeningen uit te voeren die dicht bij de realiteit liggen. Deze teambuilding activiteit is zeer geschikt voor bedrijven uit de zorgsector. 

Onze teambuilding blijft hangen

Je zult zien dat op deze manier de opgedane ervaring een stuk beter blijft hangen. Tijdens verschillende opdrachten of oefeningen zullen jullie als team moeten samenwerken. En zullen individuen zich leren aan te passen aan- en in te leven in hun teamgenoten.

Voorbeeldthema's

Bij al onze activiteiten combineren we verschillende technieken uit de zelfverdediging, vechtsport en psychologie. Dat vertaalt zich in fysieke en mentale uitdagingen. Waarbij je niet alleen jezelf, maar ook je collega’s op een dieper niveau leert kennen. Zo worden jullie als individu en als team weerbaarder tegen stressvolle situaties op het werk.

Dit alles natuurlijk op een leuke en veilige wijze en voor iedereen te doen. Of je nu wel of geen ervaring hebt.

De trainers: Marcel & Jelmer

Als trainers hebben we allebei uiteenlopende vaardigheden die we goed weten te combineren in praktische en nuttige lessen tijdens de training. Dit komt tot uiting in toepasbare, uitvoerbare oefeningen die dichtbij de realiteit liggen. Op deze manier krijg jij meer inzicht en bekwaamheid om jezelf staande te houden tijdens stressvolle situaties. 

Zelf een teambuilding activiteit organiseren?

Zijn jullie op zoek naar een plezierige, laagdrempelige teambuilding activiteit waarbij lichaam en geest, doen en ervaren en denken en handelen worden gecombineerd? En waar je echt iets aan hebt? 

Neem dan contact met ons op, wij brengen jullie team dichterbij elkaar dan ooit.

Onze accreditaties