fbpx

Jelmer Telgenhof is psycholoog (universitaire master klinische psychologie). Hij heeft daarnaast de opleiding toegepaste psychologie, met een minor in conflictmanagement en een specialisatie in de arbeids- en organisatiepsychologie gevolgd.

Hij heeft uitgebreide ervaring in de zorg, beoefent  fysieke zelfverdediging (Krav Maga) en is gediplomeerd docent weerbaarheid en agressieregulatie.

Jelmer heeft werkervaring in de diagnostiek en behandeling van mensen met psychiatrische klachten, onder andere bij de specialistische GGZ. Verder heeft hij werkervaring opgedaan in de forensische zorg, verslavingszorg, (gezins)begeleiding, jeugdzorg, werving en selectie, voorlichting en met (wetenschappelijk) onderzoek.

Om zijn kennis en ervaring in mentale weerbaarheid te vergroten, heeft Jelmer de opleiding tot docent weerbaarheid en agressieregulatie gevolgd en met succes volbracht bij het Nederlands Instituut voor Vechtsport en Maatschappij (NIVM).

Jelmer is met zelfverdediging en vechtsport in aanraking gekomen door kungfu-lessen in Leeuwarden en heeft daarna verder ervaring opgedaan in Japans Jiujitsu, met het Russische zelfverdedigingssysteem Systema en het Israëlische zelfverdedigingssysteem Krav Maga.

Als weerbaarheidstrainer en docent agressieregulatie voor kinderen en volwassenen met een zorgindicatie, heeft Jelmer leservaring opgedaan bij diverse organisaties en sportscholen.

In zijn persoonlijke leven is hij veel bezig met sport/bewegen, natuur, leren en ontwikkelen. Hij heeft veel interesse in beleggen en investeren. Hij is getrouwd en is vader. Hij besteedt graag tijd met zijn gezin, vrienden en familie.

Zie ook: Marcel Rijnsewijn